The Blues Brothers

1980, σε σκηνοθεσία Τζον Λάντις με τους: Τζον Μπελούσι, Νταν Ακρουντ, Τζέιμς Μπράουν, Κάρι Φίσερ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015
Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Μαθαίνοντας ότι το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσαν κινδυνεύει να κλείσει, δυο αδέλφια αποφασίζουν να στήσουν ξανά την παλιά τους μπάντα και να κυνηγήσουν τη δουλειά που θα τους αποφέρει όσα χρήματα χρειάζονται για να σωθεί το ίδρυμα.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Οι Blues Brothers δημιουργήθηκαν το 1978 από τους κωμικούς ηθοποιούς Νταν Αϊκρόιντ και Τζον Μπελούσι σαν μέρος μουσικής παράστασης της επιτυχημένης σειράς ‘Saturday Night Live’. Τότε κυκλοφόρησαν το μουσικό άλμπουμ ‘Briefcase Full of Blues’ και το 1980 η κωμική αυτή ταινία με τον ελληνικό τίτλο ‘Οι Ατσίδες με τα Μπλε’.
H μουσική τους βασίζεται στο ριθμ εντ μπλουζ, στην μπλουζ και στη σόουλ μουσική με στοιχεία ροκ, τζαζ και κάντρι και μέλη τους είναι μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς. Έχουν συνεργασθεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής όπως Μπούκερ Τ., Ότις Ρέντινγκ, Έρικ Κλάπτον, Ντόκτορ Τζον, Γουίλσον Πίκετ και πολλούς θρύλους του μπλουζ.
Στην ταινία έχουν μικρούς ρόλους διάσημοι μουσικοί όπως ο Τζέιμς Μπράουν, ο Καμπ Κάλογουεϊ, ο Ρέι Τσαρλς, η Αρίθα Φράνκλιν και ο Τζον Λι Χούκερ. Εμφανίζονται στιγμιαία και πολλοί φίλοι του σκηνοθέτη όπως ο Φρανκ Οζ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τζέιμς Έιβερι, ο Τζέιμς Ντουμόντ, ο Τόνυ Φαρέλα και ο Mr T. Με τις ερμηνείες τους ξεχωρίζουν ο Χένρυ Γκίμπσον ως επικεφαλής των Ναζί του Ιλιννόις και η διάσημη από τον ‘Πόλεμο των Άστρων’ Κάρι Φίσερ στο ρόλο της γυναίκας μυστήριο που προσπαθεί να σκοτώσει τους πρωταγωνιστές.
Ο Νταν Ακρόυντ εκτός από πρωταγωνιστής είναι και υπεύθυνος για το σενάριο της ταινίας και ο Τζον Μπελούσι δίνει μια μοναδική παράσταση, ίσως ο καλύτερος ρόλος της καριέρας του που δυστυχώς τελείωσε νωρίς λόγω του θανάτου του από ναρκωτικά.
Ένας φόρος τιμής στα blues, τη soul, τα μιούζικαλ και την μπουρλέσκ κωμωδία. Ο Τζον Λάντις ενορχηστρώνει το χαοτικό υλικό του και κάνει με έναν αναρχικό συνδυασμό από κωμικά γκαγκς, αξέχαστα μουσικά κομμάτια και τους εκρηκτικούς Blues Brothers, ένα διαμάντι για την εποχή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *