The Muppet Christmas Carol

1992, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Χένσον,με τους Μάικλ Κέιν και τα Muppets

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015
Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Τρία πνεύματα που επισκέπτονται τον τσιγκούνη Σκρουτζ την παραμονή των Χριστουγέννων, τον κάνουν να ανακαλύψει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και στην ουσία να αναθεωρήσει τις απόψεις του για τη ζωή και τη φιλαργυρία.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η κλασσική Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς παίρνει άλλη διάσταση, όταν κεντρικοί ήρωες γίνονται τα εκπληκτικά Muppets και το αποτέλεσμα καταφέρνει, αν και κωμικό, να μην ξεφύγει από την αυθεντική εκδοχή της ιστορίας.
Μια απίθανη και πρωτόγνωρη ταινία-μιούζικαλ, παραγωγής Disney, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Χένσον, γιου του δημιουργού των Muppets, Τζιμ Χένσον.
Ο εξαιρετικός Μάικλ Κέιν στο ρόλο του τσιγκούνη και μίζερου τοκογλύφου Σκρουτζ (σε μια ταινία που μόνο μίζερη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί), ο απολαυστικός βάτραχος Κέρμιτ, στο ρόλο του φτωχού και ταλαίπωρου υπαλλήλου Μπομπ Κράτσιτ, η χοντρούλα Πίγκυ στο ρόλο της συζύγου του Κέρμιτ, ο Κέρμιτ μωρό με την πατερίτσα του στο ρόλο του μικρούλη (άρρωστου) Τιμ, ο Γκόντζο, στο ρόλο του συγγραφέα, παρέα με το Ρίζο τον ποντικό!
Τα Muppets κάνουν για άλλη μια φορά θαύματα, αφηγούμενα τη δική τους εκδοχή της ιστορίας σε μια τρυφερή, γιορτινή ταινία με εκπληκτική μουσική, ειδικά εφέ και τεχνικές τελειοποιήσεις στον τρόπο που κινούνται οι κούκλες, πράγματα που µόνο στο σινεμά θα μπορούσαν να είχαν γίνει.
Τα λόγια είναι περιττά..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *