Περιπλανώμενες Νάρκες

2010, σε σκηνοθεσία Φερζάν Όζπετεκ, με τους  Ρικάρντο Σκαρμάτσο, Νικόλ Γκριμάουντο

Τρίτη 26 Απριλίου 2016
Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Τομάσο ζει μια άνετη ζωή στη Ρώμη, όπου εργάζεται ως συγγραφέας κι έχει μια σταθερή σχέση με τον Μάρκο. κάποια στιγμή θα πρέπει να ταξιδέψει στην πατρίδα του, το Λέτσε της Ιταλίας, για να βοηθήσει στην οικογενειακή επιχείρηση. Τότε αποφασίζει να αποκαλύψει στους γονείς του το μυστικό του: την ομοφυλοφιλία του.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Όζπετεκ είναι ένας Τούρκος σκηνοθέτης με σημαντική καριέρα πρώτα σαν βοηθός σκηνοθέτη και τα τελευταία 15 χρόνια σαν πρώτος σκηνοθέτης σε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του νέου Ιταλικού Κινηματογράφου.  Το “Περιπλανώμενες νάρκες” είναι μια αισθηματική κωμωδία που αφηγείται την ιστορία του Τομάσο, ενός gay συγγραφέα που επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του στην πόλη του Λέτσε με σκοπό να ανακοινώσει στην οικογένεια τόσο τις σεξουαλικές του προτιμήσεις όσο και την διάθεσή του να μην ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση.
Ο Όζπετεκ χρησιμοποιεί την σεξουαλικότητα για να κάνει ένα σχόλιο πάνω στα μυστικά και ψέμματα της “παραδοσιακής” μεσογειακής οικογένειας.

MINA VAGANTE: όρος που κυριολεκτικά σημαίνει “περιπλανώμενη νάρκη” και που αναφέρεται, αρχικά, στη θαλάσσια νάρκη. Όταν το αγκύριο που την συνδέει με το βυθό της θάλασσας κοπεί, τότε η νάρκη επιπλέει στην επιφάνεια, παρασυρόμενη από τα κύματα και τα θαλάσσια ρεύματα. Ο όρος χρησιμοποιείται, κατ’ επέκταση, και αναφερόμενος σε ένα άτομο που μπορεί να προκαλέσει απανωτές αντιδράσεις αποκαλύπτοντας αλήθειες, μετατρέποντας πραγματικότητες, δημιουργώντας εντάσεις, ξεσκεπάζοντας τις τύψεις, δηλώνοντας τη θέλησή του για κάτι, προκαλώντας εν τέλη κι άλλες εκρήξεις, αυτή τη φορά, όμως, γέλιου και χαράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *