Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στη σβούρα στις 6 το απόγευμα :
Η Ζωή, η μικρή νεράιδα που μόλις γεννήθηκε, προσπαθεί να ελευθερώσει τις αδερφές της από τον κατσούφη δράκο. Αυτός, για αντάλλαγμα ζητά να του φέρει το θησαυρό από τα βάθη της σπηλιάς.
Τι περιπέτειες περιμένουν τη μικρή νεράιδα;
Τι δυσκολίες συναντά στο μαγευτικό της ταξίδι στο κέντρο της Γης;
Γιατί οι άνθρωποι είναι λυπημένοι και τα παιδιά δεν παίζουν και δε γελούν;
Αραγε θα καταφέρει να σώσει τις αδερφές της και να δώσει πάλι το χαμόγελο στους ανθρώπους;
Η Πέλη Φιλιππάτου σε συνεργασία με την καταξιωμένη εικαστικό Ρόζα Φύτιζα προχώρησαν στην έκδοση παιδικού βιβλίου με τίτλο «Ο Θησαυρός της Σπηλιάς».
Κύρια θεματική του βιβλίου είναι ο θαυμαστός κόσμος των σπηλαίων και η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον. Μέσα από το παραμύθι της «Ζωής» (της μικρής νεράιδας) και τις μαγικές εικόνες της Ρόζας, ξετυλίγεται μια ιστορία η οποία έχει σκοπό να γνωρίσει στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους, τον μυστηριώδη και ευαίσθητο υπόγειο κόσμο.
«Ο Θησαυρός της Σπηλιάς» ξεχωρίζει από τα λιγοστά σπηλαιολογικά παραμύθια, τόσο για την ποιότητα των εικόνων του, τα οποία αποτελούν πρωτότυπους πίνακες ζωγραφικής, όσο και για το κείμενό του. Ένα κείμενο που μέσα από την τεχνική του παραμυθιού ξεναγεί τον αναγνώστη σε όλο το φάσμα της ζωής και της ομορφιάς ενός σπηλαίου.
ΠΕΛΗ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ
Η Πέλη Φιλιππάτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970.
Αποφοίτησε από το Emerson College στη Βοστώνη με ειδικότητα στην Πολιτική επικουνωνία.
Το 2001 ξεκίνησε να ασχολείται με τη σπηλαιολογία που από τότε κέρδισε την καρδιά της. Ο θησαυρός της σπηλιάς είναι το απόσταγμα αυτής της αγάπης.
ΡΟΖΑ ΦΥΤΙΖΑ
http://rosafytiza.com/index_gr.html
Η Ρόζα Φύτιζα γεννήθηκε στο Παρίσι το 1964.
Το 1986 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Παρισίων μετά από τετραετή κύκλο σπουδών στη Σχολή Αrts Plastiques (Εικαστικών Τεχνών), με ειδικότητα στην ζωγραφική και τις ιδιαίτερες τεχνικές της τοιχογραφίας.
Απέκτησε τον τίτλο σπουδών Maξtrise με θέμα διατριβής :
«L’Apocalypse: Problθme d’actualisation»
(Αποκάλυψις: Προβλήματα της εικαστικής απόδοσης στην σύγχρονη τέχνη).
Το 1987 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A. des Arts Plastiques του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, με θέμα διατριβής: L’Apocalypse dans l’Art» (Η Αποκάλυψις στην Τέχνη) και αντίστοιχη παρουσίαση των έργων της. Ταυτόχρονα παρακολούθησε τριετή κύκλο σπουδών στη Σχολή της Ιστορίας της Τέχνης του ιδίου Πανεπιστημίου.
Το 1995 υποστήριξε με επιτυχία την Διδακτορική της διατριβή στην Σορβόννη με παράλληλη έκθεση έργων της. Το θέμα της «L’icτne: Histoire d’une ιpiphanie. Les ascensions et les descentes du regard» (Η Εικόνα: Ιστορία μιας Επιφάνειας. Η άνοδος και η κάθοδος του Βλέμματος), όπου ερευνάται η σημειολογία της Εικόνας και οι σχέσεις του Ιερού της στοιχείου με την Σύγχρονη Τέχνη.
Ενδιάμεσα μαθήτευσε στην Αθήνα με δάσκαλο τον γνωστό γλύπτη Κώστα Περάκη και στο Παρίσι στο Ρωσικό Εργαστήρι Αγιογραφίας του αείμνηστου Leonid Ouspensky.
Εξέθεσε τα έργα της σε ατομικές εκθέσεις σε αίθουσες τέχνης στην Αθήνα, στο Παρίσι, στα Ιεροσόλυμα-Ισραήλ και στη Ραμάλα-Παλαιστίνη υπό την αιγίδα του Γενικού Ελληνικού Προξενείου.
Το 2000 εξέθεσε στην Βηθλεέμ-Ισραήλ. Το 2001 παρουσίασε τα έργα της στο Μουσείο Θεάτρου (Τεατράλναγια) στην Μόσχα-Ρωσία υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας.
Το 2004 συμμετείχε σε Βαλκανικό Συνέδριο στo Kragujevac της Σερβίας σε art workshops.