Εργαστήριο αυτοδιαχείρισης της υγείας

Σήμερα Τρίτη, 23 Απριλίου, και κάθε Τρίτη, στις 5.30- 7.30μμ το 3ο εργαστήριο
σβούρα υγεια
Μέσα από αυτά τα 15 εργαστήρια κάθε συμμετέχοντας έχει την εμπειρία της θεραπευτικής διαδικασίας που προτείνει η Δυτική Βοτανοθεραπεία, και που μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο αυτοδιαχείρισης της υγείας του. Θα διδαχθεί το βασικό τρόπο λήψης ολιστικού ιατρικού ιστορικού για τον εαυτό του, καθώς και το πως να κατανοεί και να συνδέει τις πληροφορίες αυτές μέσα από το πρίσμα της ολιστικής θεραπείας. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις παρατήρησης που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της σχέσης με τον εαυτό και το περιβάλλον, δίνονται δυνατότητες δημιουργίας νέων επιλογών και διεύρυνσης της ελευθερίας στη λήψη αποφάσεων σε θέματα υγείας.

Προθεσμία συμμετοχής Τρίτη μέχρι και 30 Απριλίου. Οι συμμετέχοντες που θα παρεβρεθούν μέχρι και την παραπάνω ημερομηνία, μπορούν να παρακολουθήσουν τα υπόλοιπα 13 εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί για τους επομενους 3 μήνες. Από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα η ομάδα θα είναι κλειστή, για την καλύτερη λειτουργία του μαθήματος.(αν θέλετε να συμμετέχετε μετά την ημερομηνία είναι πιθανό κατόπιν συνεννόησης)

Βιογραφικό σημείωμα:
Η Κωνσταντίνα Λίτσα σπούδασε Φυτοθεραπεία (BScHonours Herbal Medicine/ Phytotherapy) στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας του Πανεπιστημίου Napier στο Εδιμβούργο, στη Σκωτία. Εμπνευσμένη από τον τρόπο που παρατήρησε την επίδραση του νου στη θεραπεία ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη “Συμβουλευτική Ψυχολογία στη Δημόσια Υγεία”. Επίσης εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική Στοχευμένη στην Επίλυση (Solution Focused Counselling) και στη Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Εργάστηκε ως Φυτοθεραπέυτρια στη Βρετανία από το 2007, σε ιδιωτικές και δημόσιες κλινικές καθώς και σε κοινοτικά προγράμματα για ομάδες ανάγκης με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Επίσης ήταν για 3 χρόνια μέλος της ομάδας Αγωγής Υγείας του Δήμου του Εδιμβούργου που εργάζονταν με εφήβους σε Γυμνάσια και έλαβε μέρος σε Βρετανικά προγράμματα εκπαίδευσης που αφορούν στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης και περιβαλλοντολογικής συνείδησης σε Νηπιαγωγία και Δημοτικά σχολεία. Από το 2006 εώς το 2011 εργάστηκε τα καλοκαίρια σε Διεθνή Φεστιβάλ, προσφέροντας Πρώτες Βοήθειες με Βότανα, και ηγούταν Βοτανικούς Περιπάτους. Τον Αύγουστο του 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ζει με το σύζυγό της στην Κορινθία, καλλιεργεί και συλλέγει ελληνικά βότανα και πειραματίζεται σε έναν αυτάρκη τρόπο ζωής σε ισορροπία με τη φύση, σύμφωνα με τις αρχές Αειφόρου Καλλιέργειας (Permaculture). Συμμετέχει στην δημιουργία σχολικών λαχανόκήπων με την ομάδα “ο Κήπος της Αφθονίας”, και οργανώνει εργαστήρια αυτάρκειας και αυτόδιαχείρισης της υγείας για την τοπική κοινότητα. Ασχολείται επίσης με την οργάνωση δράσεων που αφορούν στην υποστήριξη, τη διατήρηση και μετάδοση παραδοσιακών τεχνών και επαγγελμάτων. Από μικρή επίσης ασχολήθηκε με το χορό, που είναι το δεύτερό της επάγγελμα εδώ και 8 χρόνια, όπου χρησιμοποιεί συχνά την επαφή της με τα φυτά και τη φύση ως μέσο έμπνευσης στις χορογραφίες της και στη διδασκαλία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *