Xριστουγεννιάτικος Eφιάλτης (The Nightmare Before Christmas)

1993,σε σκηνοθεσία Χένρι Σέλικ και παραγωγή του Τιμ Μπάρτον

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012
Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο «Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης» με την υπογραφή του Τιμ Μπάρτον-για πολλούς η πλέον ασυνήθιστη εορταστική ταινία όλων των εποχών- ενώνει τις κολοκύθες με τον Αϊ-Βασίλη και τις απόκριες με τα Χριστούγεννα.

O Tζακ Σκέλιγκτον, ο «βασιλιάς της κολοκύθας» της πόλης του Χάλογουιν(Ηalloween Τown), έχει πια βαρεθεί τη μονοτονία του μασκαρέματος που επιβάλλει η γιορτή της κολοκύθας κι ανακαλύπτει τυχαία τη χριστουγεννιάτικη χαρά! Αφού περιπλανιέται στο δάσος, βρίσκεται μπροστά σε πόρτες που οδηγούν σε όλες τις γιορτές! Από το Πάσχα, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και τη Ημέρα των Ευχαριστιών, διαλέγει την Πόλη των Χριστουγέννων και… της αλλάζει τα φώτα.

Αποφασίζει να δώσει άδεια στον Αγιο Βασίλη και να φέρει τους κατοίκους της δικής του πόλης, για να υποδυθούν χριστουγεννιάτικους ρόλους. Η αποστολή του κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο τις γιορτές των Χριστουγέννων για όλα τα παιδιά που περιμένουν με ανυπομονησία τα δώρα τους…

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Τάρανδοι-Φρανκενστάιν κι άλλες ιδιοφυείς συλλήψεις σε ένα απόκοσμο μιούζικαλ, που βασίζεται στην τεχνική των κινουμένων σχεδίων. Ο Χένρι Σέλικ σκηνοθετεί αλλά ο παραγωγός Τιμ Μπάρτον είναι το μυαλό πίσω από το ύφος, τη σκηνογραφία και το αλλιώτικο κοστούμι μιας βέβηλης επικράτησης του φωτός έναντι του σκότους.

Μια ταινία αντίδοτο για όσους μελαγχολούν στην ιδέα, όχι των Χριστουγέννων, αλλά πως οφείλουν να διασκεδάσουν φορώντας το ίδιο χαζό χαμόγελο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *