Ποιος Φοβάται Τους Γάτους Της Περσίας;

2009, σε σκηνοθεσία Μπαχμάν Γκομπαντί, με τους Νεγκάρ Σαγκακγκί, Ασκάν Κοχανεχάντ, Χαμέντ Μπεχντάντ

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Νεγκάρ και ο Ασκάν, δύο νέοι που μόλις αποφυλακίστηκαν, αποφασίζουν να φτιάξουν μια ροκ μπάντα. Περιπλανιούνται στην αθέατη πλευρά της Τεχεράνης αναζητώντας μουσικούς. Καθώς η μοντέρνα μουσική είναι απαγορευμένη, σχεδιάζουν να δραπετεύσουν από την αναγκαστική παρανομία κι ονειρεύονται να παίξουν στην Ευρώπη. Όμως, χωρίς χρήματα και διαβατήρια, δεν είναι καθόλου εύκολο..

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Εικόνες και ήχοι από το πραγματικό underground! Μια διαφορετική όψη του Ιράν, που σφύζει από νεανική ενέργεια προσπαθώντας να εκφραστεί με ροκ τρόπους κόντρα στις απαγορεύσεις…
Μακριά από τις παγίδες του φολκλόρ, ο αξιόλογος σκηνοθέτης Μπαχμάν Γκομπαντί (‘Μεθυσμένα Άλογα’, ‘Και οι Χελώνες Μπορούν να Πετάξουν’) σκαρώνει μια ιστορία με χιούμορ και συναίσθημα, χωρίς να αποφεύγει κάποιες δραματουργικές συμβάσεις, όμως το ζουμί αυτής της (έμμεσα πολιτικής) ταινίας είναι στην καταγραφή ενός ολόκληρου, κρυμμένου κόσμου.
Το ζευγάρι των πρωταγωνιστών είναι πραγματικοί μουσικοί που λίγο-πολύ παίζουν τους εαυτούς τους και έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε μια σειρά από πραγματικά ιρανικά συγκροτήματα που καλύπτουν όλα σχεδόν τα είδη, από το jazz-rock μέχρι το heavy metal και από την indie pop μέχρι τη rap.
Με αφοπλιστική αθωότητα και συγκινητικό πάθος, θέλουν να εκφραστούν με τρόπους που στη Δύση μοιάζουν δεδομένοι, αλλά σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς είναι ουσιαστικά απαγορευμένοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *