Τα Σατανικά Κόλπα του Φου Μαντσού

1980, σε σκηνοθεσία του Πιρς Χάγκαρντ με τους: Πίτερ Σέλλερς, Έλεν Μίρεν, Σιντ Σίζαρ, Ντέιβιντ Τόμλινσον, Σάιμον Γουίλιαμς

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Ο Φου Μαντσού είναι ένας μάγος 168 χρονών, ο οποίος είναι αποφασισμένος να ζήσει για πάντα και να κυριέψει τον κόσμο. Όμως δυστυχώς τα 168α γενέθλιά του αμαυρώνονται από το χύσιμο, κατά λάθος, του ελιξιρίου της αθανασίας του. Για να φτιάξει καινούριο, πρέπει να αποκτήσει το τρομερό διαμάντι Αστέρι του Λένινγκραντ και μια σχετικά χρησιμοποιημένη μούμια! Μια μηχανική ταραντούλα και αρκετοί ξυπόλυτοι νεκροθάφτες, αποτελούν το όχημα του Φου Μαντσού για την επιτυχία, ενώ ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ, ο οποίος είναι στο κατόπι του, προσπαθεί να τον αποκαλύψει..!

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Παρωδία των ταινιών του Φου Μαντσού, με τον Πίτερ Σέλλερς στο διπλό ρόλο του Ανατολίτη εγκληματία και του αστυνόμου Νέιλαντ Σμιθ που τον κυνηγάει.
Ο Σέλλερς απόλυσε τον Πιρς Χάγκαρντ και τελείωσε μονάχος την ταινία. Παρόλα αυτά, άφησε στους τίτλους το όνομα του Χάγκαρντ και καθόλου το δικό του.
Ο διάσημος ηθοποιός ήταν τόσο αδύναμος στην καρδιά του, που οι γιατροί τον συμβούλευσαν να μη κάνει καθόλου αυτή τη ταινία.
Η ταινία έμελε να είναι η τελευταία ολοκληρωμένη του Πίτερ Σέλλερς και η τελευταία κινηματογραφική εμφάνισή του πριν τον θάνατό του.
Ένας Σέλλερς σε μεγάλα κέφια.. Μια κωμική διάνοια σε μια σατανικά αστεία ταινία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *