Prayers for Bobby

2009, σε σκηνοθεσία Ράσελ Μαλκάχι με τους Σιγκούρνι Γουίβερ, Χένρυ Τσέρνι, Ράιαν Κέλεϊ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015
Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
O Bobby μεγαλώνει σε μία θρησκόληπτη αλλά δεμένη οικογένεια. Όταν αποφασίζει να αποκαλύψει στον αδερφό του τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, η μητριαρχική του οικογένεια, προσπαθεί να τον γιατρέψει με τη Βίβλο και το λόγο του θεού, πιστεύοντας πως η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
To ‘Prayers for Bobby’ με ελληνικό τίτλο ”Προσευχές για τον Μπόμπι” είναι μία τηλεοπτική ταινία που κυκλοφόρησε στο lifetime δίκτυο στις 24 Ιανουαρίου του 2009 και βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Leroy F. Aarons.
Κάποια πράγματα όσο κι αν προσπαθείς να τα αλλάξεις, απλά δεν γίνεται.. Μία αληθινή ιστορία που στην πραγματικότητα αντικατοπτρίζει πολλές οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να αποδεχτούν την ομοφυλοφιλία, κυρίως όταν πρόκειται για το ίδιο τους το παιδί.
Το ‘Prayers for Bobby’ μας προβάλλει έναν νέο και συγχυσμένο έφηβο που προσπαθεί απεγνωσμένα να καταλάβει τον εαυτό του και τον κόσμο του. Τελικά γκέι γεννιέσαι ή γίνεσαι;
Κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά μέχρι σήμερα. Πιστεύουν ότι τόσο η φύση όσο και η ανατροφή παίζουν εξίσου σημαντικό αλλά και περίπλοκο ρόλο για την ανάπτυξη της ομοφυλοφιλίας.
Εδώ διακρίνουμε μία ενωμένη θρησκόληπτη οικογένεια  η οποία ζει σύμφωνα με τον Θεό και την Βίβλο. Ένα τόσο συνταρακτικό γεγονός θα τα ανατρέψει όλα. Με ανάμικτα συναισθήματα παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της ιστορίας που μιλά για την διαφορετικότητα των ανθρώπων.
Ίσως αυτό είναι και το ωραιότερο κομμάτι της ταινίας: η μεγάλη ευαισθησία και η συγκίνηση που σου προκαλεί, σου δίνει μια διαφορετική οπτική πλευρά αλλά παράλληλα ανακαλύπτεις τις επιπτώσεις μίας λάθος κίνησης ή συμπεριφοράς σε καταστάσεις που μας τυφλώνουν και μας κάνουν απόλυτους.
Η Σιγκούρνι Γουίβερ (με ένα λόγο της περί ομοφυλοφιλίας που συγκλονίζει)στο ρόλο της Mary Griffith, η οποία μετά την εμπειρία της με την ομοφυλοφιλία του γιου της μετανόησε και αποφάσισε να γίνει ‘σταυροφόρος’ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *